„Бизнесът е проектирана машина“

На 11 април в Библиотечно -информационния център на ТУ-София, проф. д-р Йорданка Ангелова, декан на Стопански факултет и г-жа Гена Събева председател на Фондация “ЗА добрите примери в бизнеса” и Съвет “Предприемачество и стартъп” към БТПП се подписа Меморандум за сътрудничество. Меморандумът предвижда съвместно осъществяване на образователни инициативи, стажове и практики за студентите на Стопански факултет.
Събитието бе последвано от публична лекция на тема „С инженерна мисъл към собствен бизнес“ изнесена от инж. Гена Събева. Г-жа Събева е предприемач, лектор и ментор, чиято мисия е да развива и подпомага предприемачеството в България.
По време на лекцията г-жа Събева акцентира върху качествата, развивани по време на инженерното образование, които са в основата на успешната предприемаческа дейност. Бяха посочени различията между служител, свободно нает, бизнес, предприемач, инвеститор. Основната разлика между участниците в бизнес средата е начинът им на мислене и формиране на възможностите. „Бизнесът е проектирана машина“, която инженерът най-успешно може да програмира.
Г-жа Събева представи и следващата инициатива на Стопански факултет- Проектно финансиране на студенти, която ще стартира от следващата академична година.

Може също така да разгледаш…

ISCME и EGEC 2024

ISCME и EGEC 2024

На 24.06.2024 г. бяха открити двете международни научни конференции, организирани от Стопанския факултет при ТУ-София...